Log in

Srebrenica-Zvornik 2018.

Tradicionalna posjeta Srebrenici i Podrinju i ovaj put je protekla vrlo emotivno. Na početku smo posjetili osnovnu školu Liplje u kojoj su nas dočekale dvije nastavnice Elvisa Kičić i Anela Maslic Gazibegovic sa prekrasnim učenicima. Toplinu ovih učenika i zaposlenika teško je opisati. Nakon što smo saslušali njihova potresna svjedočenja o mjestu u kome se nalazimo i golgotama kroz koje su prošli, prenijeli smo im pozdrave i selame od učenika i nastavnika naše škole. Pozvali smo ih u goste kod nas, na proljeće, da posjete naš Mostar.
Ovi hrabri ljudi, hrabri učenici i nastavnici, iako im se ne dozvoljava da uče svoj bosanski jezik, da uče da je njihova domovina Bosna i Hercegovina, oni hrabro stoje na braniku domovine. Svoje zadovoljstvo našom posjetom nisu krili. 
Hvala vam za sve.
Svim učenicima smo uručili i poklone od sredstava koja su sakupljena od strane naših učenika, roditelja i škole. Također smo uručili svakom učenik stipendiju u iznosu od 80, 00 KM kao i vrijednu sportsku opremu za školu. 
Po završetku posjete školi uputili smo se u Potočare gdje smo obišli mezarje ubijenih bošnjaka u genocidu. Teško je reći nešto što već nije rečeno, ali ipak roditelji mogu da budu ponosni na naše učenike koji su posjetili Srebrenicu. Iskrene zahvalnost svim učenicima, roditeljima i zaposlenicima naše škole.
Trebamo naglasiti da je i ova posjeta Srebrenici,kao i proteklih 9 prošla bez i jednog problema. U večernjim satima smo stigli u Mostar.

Više slika pronađite u našoj galeriji koju možete pogledati OVDJE.