Log in

"Djeca Srebrenice u mom i tvom domu“

U martu mjesecu, 2012.godine realizovali smo jednu veliku humanitarnu akciju pod nazivom „Djeca Srebrenice u mom i tvom domu“.

Aktivnosti u koju su se aktivno uključili naši roditelja, učenici, nastavnici, direktori škola, školski odbori, kao i svi vi građani najljepšeg Grada, imale su za cilj da pokažu onu svoju humanost, dobronamjernost i gostoprimstvo po čemu je Mostar uvijek bio prepoznatljiv. Mostar je ponovo pokazao da ima dušu, a naši roditelji, nastavnici i djeca, ovaj put nadmašili su sami sebe.

Ocjena, čista 10.

 

Djece su stigla u Mostar u petak 23.03.2012.god. u večernjim satima gdje su učestvovali na našoj priredbi povodom Dana škole. Tu noć bili su smješteni kod naših roditelja. Ovu priliku koristimo, još jednom da im se zahvalimo na svemu što su uradili i pokazali. 

U naredna dva dana, koliko su učenici boravili u Mostaru, zajednički sa našim učenicima obišli su Stari most, Bišćevića kuću, Muslibegovića kuću, Muzej Hercegovine, Narodnu biblioteku Mostar, Karađoz-begovu džamiju, Blagaj, i Počitelj. Osim ovih aktivosti, za učenike iz Srebrenice naši roditelji i nastavnici obezbijedili su pomoć u novcu, hrani, odjeći i obući.

Iako je bilo puno slika sa ovih aktivnosti, mi vam prenosimo samo djelić. 

 

 

U ime Osnovne škole „Mujaga Komadina“, svima Vama veliko hvala na svemu što se uradili u proteklim danima.